Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-10-2020
Przepyszne ciasto pleśniak z pianką budyniową i karmelizowanymi jabłkami. Polecam wypróbowanie przepisu.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3453
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4162
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74046
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 567
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3453
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4162
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74046
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 567
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, masło, żółtka. Szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao i zagniatamy. Kule zawijamy w folię i chowamy do zamrażalnika na 1 godzinkę. Na blaszkę 24 x 32 cm wykładamy jedną jasną część ciasta. Jabłka obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy jabłka i dodajemy miód opcjonalnie cynamon. Smażymy na małym ogniu około 5-7 minut aż jabłka zmiękną. Studzimy. Wykładamy na ciasto. Na jabłka wykładamy ciemne ciasto. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier i budyń. Na koniec malutkim strumieniem wlewamy olej cały czas ubijając na małych obrotach. Masę wykładamy na ciemne ciasto. Na wierzch wykładamy jasne ciasto. Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)