Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-10-2020
Przepyszne ciasto pleśniak z pianką budyniową i karmelizowanymi jabłkami. Polecam wypróbowanie przepisu.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, masło, żółtka. Szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao i zagniatamy. Kule zawijamy w folię i chowamy do zamrażalnika na 1 godzinkę.
Na blaszkę 24 x 32 cm wykładamy jedną jasną część ciasta.
Jabłka obieramy i kroimy w piórka.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy jabłka i dodajemy miód opcjonalnie cynamon.
Smażymy na małym ogniu około 5-7 minut aż jabłka zmiękną.
Studzimy.
Wykładamy na ciasto.
Na jabłka wykładamy ciemne ciasto.
Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier i budyń.
Na koniec malutkim strumieniem wlewamy olej cały czas ubijając na małych obrotach.
Masę wykładamy na ciemne ciasto.
Na wierzch wykładamy jasne ciasto.
Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
stary, poczciwy, smaczny pleśniak z delikatnie kwaskowatymi sliwkami
Odsłon: 9558
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 19
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 189
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 116
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 31
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 19
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 189
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 116
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 31
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, masło, żółtka. Szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao i zagniatamy. Kule zawijamy w folię i chowamy do zamrażalnika na 1 godzinkę. Na blaszkę 24 x 32 cm wykładamy jedną jasną część ciasta. Jabłka obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy jabłka i dodajemy miód opcjonalnie cynamon. Smażymy na małym ogniu około 5-7 minut aż jabłka zmiękną. Studzimy. Wykładamy na ciasto. Na jabłka wykładamy ciemne ciasto. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier i budyń. Na koniec malutkim strumieniem wlewamy olej cały czas ubijając na małych obrotach. Masę wykładamy na ciemne ciasto. Na wierzch wykładamy jasne ciasto. Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Desery
Kruche babeczki z kremem i owocami
Desery
Placek drożdżowy z rabarbarem
Desery
Ciasto z galaretką i truskawkami
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 189
Kruche babeczki z kremem i owocami
Dzisiaj zapraszam na świetny pomysł na letnie imprezy – kruche babeczki z kre...
Odsłon: 159