Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jak przystało na ciasto bez pieczenia przygotowuje się je szybko, a zjada dopiero następnego dnia. Jest przyjemnie miękkie i nie za słodkie.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4743
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4725
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44567
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 258
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4743
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4725
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44567
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 258
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Obydwa budynie ugotować na soku pomarańczowym. Podzielić je na cztery części. Herbatnikami wyłożyć dno foremki i na nią nałożyć 1/4 budyniu. Tak samo postępować z kolejnymi warstwami. W sumie powinny być cztery, a na wierzchu budyń. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Posypać nią wierzch ciasta dopiero, gdy budyń wystygnie. To jest ważne. W ciepłym budyniu czekolada się rozpuści i powstanie mało efektowna skorupka. Ciasto dać do lodówki najlepiej na całą noc.