Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc ostatnio porządki w naszych przepisach natknęłam się właśnie na ten. Może to i nie pora na migdały i pomarańcze...ale co tam. Przepis bardzo mi się spodobał. Powiesiłam w kuchni na tablicy i tak czekał na zrealizowanie. A że w domu zawsze mamy pomarańcze, bo pijemy świeży sok...to jeden ze składników już był;) Ciasto smakowało gościom :) Mam nadzieję, że i Wam będzie smakować
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11387
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1219
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11918
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1942
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11387
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1219
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11918
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1942
Składniki
Białka ubijamy z 2/3 cukru pudru. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem pudrem. Łączymy z pianą, mąką i startymi migdałami. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i pieczemy ok. 30 minut.Pomarańcze szorujemy. Z jednej wyciskamy sok, a dwie kroimy na plastry. Upieczone ciasto nasączamy sokiem z pomarańczy. Ubijamy kremówkę z cukrem waniliowym na sztywno. Wykładamy na wierzch ciasta. Obkładamy plastrami z pomarańczy i całymi migdałami.