Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pychotka to przepyszny i prosty w przygotowaniu deser, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu łasuchowi, bez konieczności włączania piekarnika. Składa się ono z chrupiących biszkoptów, pysznej masy kokosowej z mascarpone i masy kajmakowej. W tym przepisie, połączymy ze sobą klasyczne składniki w nowy sposób, aby stworzyć prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3834
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 5690
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 815
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3834
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 5690
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 815
Składniki
Na spodzie formy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy biszkopty, jeden obok drugiego. W dużej misce umieszczamy serek mascarpone, wlewamy śmietanę, dodajemy cukier puder i wszystko miksujemy do momentu aż masa zgęstnieje, pod koniec miksowania dodajemy śmietan – fixy. Następnie do masy dodajemy wiórki kokosowe i całość delikatnie mieszamy łyżką.
Na biszkopty przekładamy masę kokosową z mascarpone i dokładnie ją rozprowadzamy. Na masie układamy drugą warstwę biszkoptów, na ciastka wykładamy masę kajmakową i starannie ją rozprowadzamy ( masę kajmakową można lekko podgrzać, żeby lepiej się rozsmarowała ). Wierzch ciasta posypujemy orzechami włoskimi. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.