Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pychotka to przepyszny i prosty w przygotowaniu deser, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu łasuchowi, bez konieczności włączania piekarnika. Składa się ono z chrupiących biszkoptów, pysznej masy kokosowej z mascarpone i masy kajmakowej. W tym przepisie, połączymy ze sobą klasyczne składniki w nowy sposób, aby stworzyć prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1601
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 349
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1601
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 349
Składniki
Na spodzie formy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy biszkopty, jeden obok drugiego. W dużej misce umieszczamy serek mascarpone, wlewamy śmietanę, dodajemy cukier puder i wszystko miksujemy do momentu aż masa zgęstnieje, pod koniec miksowania dodajemy śmietan – fixy. Następnie do masy dodajemy wiórki kokosowe i całość delikatnie mieszamy łyżką.
Na biszkopty przekładamy masę kokosową z mascarpone i dokładnie ją rozprowadzamy. Na masie układamy drugą warstwę biszkoptów, na ciastka wykładamy masę kajmakową i starannie ją rozprowadzamy ( masę kajmakową można lekko podgrzać, żeby lepiej się rozsmarowała ). Wierzch ciasta posypujemy orzechami włoskimi. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.