Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pychotka to przepyszny i prosty w przygotowaniu deser, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu łasuchowi, bez konieczności włączania piekarnika. Składa się ono z chrupiących biszkoptów, pysznej masy kokosowej z mascarpone i masy kajmakowej. W tym przepisie, połączymy ze sobą klasyczne składniki w nowy sposób, aby stworzyć prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 152
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 37
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 152
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 37
Składniki
Na spodzie formy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy biszkopty, jeden obok drugiego. W dużej misce umieszczamy serek mascarpone, wlewamy śmietanę, dodajemy cukier puder i wszystko miksujemy do momentu aż masa zgęstnieje, pod koniec miksowania dodajemy śmietan – fixy. Następnie do masy dodajemy wiórki kokosowe i całość delikatnie mieszamy łyżką.
Na biszkopty przekładamy masę kokosową z mascarpone i dokładnie ją rozprowadzamy. Na masie układamy drugą warstwę biszkoptów, na ciastka wykładamy masę kajmakową i starannie ją rozprowadzamy ( masę kajmakową można lekko podgrzać, żeby lepiej się rozsmarowała ). Wierzch ciasta posypujemy orzechami włoskimi. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.