Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe przełożone masą mleczną z mlekiem w proszku. Ciasto oblane polewą czekoladową.To ciasto uwielbiają nie tylko dzieci.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18367
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9505
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4077
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 342
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18367
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9505
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4077
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 342
Składniki
biszkopt- Białka ubić ze szczyptą soli potem,po trochu dodawanym cukrem. Dodawać po żółtku, ciągle miksując. Przesiać mąkę, kakao, proszek i sodę. Lekko wymieszać ale już łopatką,jednocześnie dolewając olej. Wylać na blaszkę (30x40)z papierem. Piec w 175*ok. 25 min. Drugi upiec tak samo.
masa-Czekolady rozpuścić w śmietance nad parą.Ostudzić i schłodzić z pół godz. w lodówce. Miękkie masło zmiksować z serkiem, potem dolewaną śmietanką czekoladową. Nadal miksować dosypując mleko w proszku. Jeśli masa za twarda to można troszkę rozrzedzić mlekiem w płynie.Wyłożyć na biszkopt i rozsmarować.
Przykryć drugim biszkoptem, ale dołem do góry.
polewa-Czekolady rozpuścić nad parą w śmietance i masłem. Ostudzić do ciepłej i posmarować górę ciasta. Ząbkowaną szpatułką zrobić wzorek na polewie. Ciasto schłodzić, lecz przed podaniem trochę przetrzymać w temperaturze pokojowej.