Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2519
Dodano: 15.12.2019
Odsłon: 7266
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki.
Masa; Białą czekoladę rozpuszczamy i studzimy ( zostawiamy 3 kostki na wierzch ). Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy wiórka kokosowe i rozdrobnione migdały. Mieszamy, wlewamy olejek śmietankowy i rozpuszczoną czekoladę.
Żelatynę rozpuszczamy. Mieszamy z masą. Masę dzielimy na 4 części.
Wykładamy na przemian z herbatnikami. Na wierzchu powinna być masa. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami, migdałami i startą na tarce czekoladę.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 16 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz