Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto rafaello bez pieczenia, mega smaczne i szybkie w wykonaniu. Polecam.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 938
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 325
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 148
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2678
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 938
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 325
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 148
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2678
Składniki
Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki. Masa; Białą czekoladę rozpuszczamy i studzimy ( zostawiamy 3 kostki na wierzch ). Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy wiórka kokosowe i rozdrobnione migdały. Mieszamy, wlewamy olejek śmietankowy i rozpuszczoną czekoladę. Żelatynę rozpuszczamy. Mieszamy z masą. Masę dzielimy na 4 części. Wykładamy na przemian z herbatnikami. Na wierzchu powinna być masa. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami, migdałami i startą na tarce czekoladę. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)