Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto rafaello bez pieczenia, mega smaczne i szybkie w wykonaniu. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13385
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1527
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14731
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6069
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13385
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1527
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14731
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6069
Składniki
Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki. Masa; Białą czekoladę rozpuszczamy i studzimy ( zostawiamy 3 kostki na wierzch ). Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy wiórka kokosowe i rozdrobnione migdały. Mieszamy, wlewamy olejek śmietankowy i rozpuszczoną czekoladę. Żelatynę rozpuszczamy. Mieszamy z masą. Masę dzielimy na 4 części. Wykładamy na przemian z herbatnikami. Na wierzchu powinna być masa. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami, migdałami i startą na tarce czekoladę. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)