Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson na słodko. Czemu nie :) Bardzo lubimy to ciasto. Na pewno je znacie, ale warto przypomnieć. Robię jeszcze coś podobnego z dodatkiem orzechów włoskich, tak zwana wiewiórka. Jedno i drugie jest pyszne. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i zawsze się udaje. Przeważnie robię je z jabłkami. Tym razem pomieszałam jabłka i gruszki. Piekłam w blaszce 32x23
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1835
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1595
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2070
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1835
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1595
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2070
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto, oprócz owoców wrzucić do miski. Zmiksować na jednolite ciasto. Jabłka i gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać do miski z ciastem i wymieszać łyżką. Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 45 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.