Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson na słodko. Czemu nie :) Bardzo lubimy to ciasto. Na pewno je znacie, ale warto przypomnieć. Robię jeszcze coś podobnego z dodatkiem orzechów włoskich, tak zwana wiewiórka. Jedno i drugie jest pyszne. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i zawsze się udaje. Przeważnie robię je z jabłkami. Tym razem pomieszałam jabłka i gruszki. Piekłam w blaszce 32x23
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34118
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1296
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34118
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1296
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto, oprócz owoców wrzucić do miski. Zmiksować na jednolite ciasto. Jabłka i gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać do miski z ciastem i wymieszać łyżką. Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 45 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.