Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto sernikowe.

Ciasto sernikowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 657 Ocena: 4102

Dodano:

Odsłon: 6011

Siedziałam, siedziałam i wymyśliłam sobie ciasto do kawki, wierzch jest suchy ale z serem niezła kombinacja.

Składniki

  • na ciasto :
  • 8 jajek,
  • 2 szklanki cukru,
  • 2 szklanki mąki,
  • 2 łyżki kakao,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • na twaróg :
  • 500 g twarogu w kostce,
  • 4 jajka,
  • 1 budyń śmietankowy 40 g,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • 100 g margaryny.
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto sernikowe.

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta : Jajka z cukrem

  2. Zmiksować na pulchną masę,

  3. Dodać resztę składników i

  4. Zmiksować.

  5. Wykonanie masy z twarogu : Jajka zmiksować z cukrem,

  6. Dodawać twaróg przeciśnięty 3 razy przez prasę lub zmielony, miksować.

  7. Następnie dodać resztę składników z opisu

  8. I dokładnie zmiksować do połączenia się składników.

  9. Wykonanie całości : Do blaszki 25 * 25 wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką lub wyłożonej papierem do pieczenia, wylać większą część ciasta

  10. Na ciasto wyłożyć masę z twarogu

  11. I wylać resztę ciasta (można też wylać całe ciasto i na wierzch położyć masę z twarogu).

  12. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 1 godzinę i 30 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka.

  13. Można udekorować polewą czekoladową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń