Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siedziałam, siedziałam i wymyśliłam sobie ciasto do kawki, wierzch jest suchy ale z serem niezła kombinacja.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Składniki
Wykonanie ciasta : Jajka z cukrem
Zmiksować na pulchną masę,
Dodać resztę składników i
Zmiksować.
Wykonanie masy z twarogu : Jajka zmiksować z cukrem,
Dodawać twaróg przeciśnięty 3 razy przez prasę lub zmielony, miksować.
Następnie dodać resztę składników z opisu
I dokładnie zmiksować do połączenia się składników.
Wykonanie całości : Do blaszki 25 * 25 wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką lub wyłożonej papierem do pieczenia, wylać większą część ciasta
Na ciasto wyłożyć masę z twarogu
I wylać resztę ciasta (można też wylać całe ciasto i na wierzch położyć masę z twarogu).
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 1 godzinę i 30 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka.
Można udekorować polewą czekoladową.