Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto serowo-kakaowe.

Ciasto serowo-kakaowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 181 Ocena: 3241

Dodano:

Odsłon: 427

Smaczny dodatek do kawy...

Składniki

  • Ciasto kakaowe:
  • 1 kostka margaryny
  • 1i1/2 szkl cukru
  • 8 łyżek wody
  • 3 łyżki kakao
  • 4 jajka
  • 2 szkl. mąki
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa serowa:
  • 800 g zmielonego sera
  • 70 g margaryny
  • 3 jajka
  • 1 szkl cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • Mniej niż połowa łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto serowo-kakaowe.

Przygotowanie

  1. Do garnka wsypać cukier, kakao, dodać margarynę i wodę. Wszystkie składniki połączyć na małym ogniu ciągle mieszając. Ostudzić.

  2. Następnie zająć się masą serową.
    Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać całe jajka i dalej ucierać.

  3. Następnie dodawać porcjami ser i ucierać. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie połączyć i odstawić.

  4. Do wystudzonej masy kakaowej dodać cukier waniliowy , żółtka i miksować.

  5. Następnie stopniowo dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.

  6. Na koniec ubić białka na sztywno i dodać do masy, delikatnie wymieszać na małych obrotach do połączenia składników.

  7. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylać ciasto kakaowe , a masę serową wrzucać łyżką do ciasta.

  8. Piec w temp 200 st ok. 1 godz.-15 min przed końcem zmniejszyć temp. do 180 st.
    Życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń