Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, przekładane herbatnikami oraz masą budyniową.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4279
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 713
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1009
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4279
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 713
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1009
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Składniki
1. Trzy szklanki mleka gotujemy a w jednej szklance mleka rozrabiamy trzy budynie z sześcioma łyżkami cukru. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż zgęstnieje, studzimy. 2. Margarynę ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń.
3. Na dnie tortownicy układamy herbatniki namoczone w mleku.
4. Ciastka smarujemy cienko 1/3 masy kajmakowej. 5. Posypujemy połową ryżu preparowanego.
6. Następnie wykładamy połowę masy budyniowej.
7. Ponownie układamy herbatniki namoczone w mleku, 1/3 masy kajmakowej, ryż i drugą połowę masy budyniowej. 8. Przykrywamy ostatnią warstwą ciastek i smarujemy pozostałą masą kajmakową.
9. Śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy cukier oraz mascarpone . 10. Masą wykładamy na wierzch ciasta i posypujemy startą czekoladą.
11. Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny. 12. Smacznego.