Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto składa się z biszkoptu, masy śmietanowej białej,masy śmietanowej niebieskiej,delicji jagodowych i niebieskiej galaretki na wierzchu.Ciasto jest piankowe,delikatne,smak zachwyci gości.
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 62
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 62
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno,następnie dodajemy etapami cukier,1 łyżka cukru 1 minuta ubijania,po dodaniu ostatniej porcji cukru ubijamy,aż cukier całkowitego się rozpuści. Następnie dodajemy stopniowo po jednym żółtku i miksujemy już na najniższych obrotach miksera.Mąkę przesiewamy na dwa razy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy do połączenia składników.Ciasto biszkoptowe przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,tylko samo dno.Wymiary blaszki 25x38 .Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach przez około 30 minut,funkcja góra-dół.Upieczony biszkopt rzucamy z wysokości 40 cm na ręcznik, ten sposób spowoduje,że biszkopt nie opadnie.
Galaretki do mas śmietanowych i na wierzch ciasta rozpuszczamy we wrzątku. Odstawiamy do lekkiego stężenia.
Ostudzony biszkopt wyjmujemy z blaszki,ściągamy papier do pieczenia i skórkę z wierzchu biszkoptu,następnie biszkopt wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Składniki na poncz mieszamy ze sobą i nasączamy biszkopt.
Zimną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno,następnie dodajemy stopniowo tężejącą przezroczystą galaretkę, miksujemy,wylewamy na biszkopt .Wkładamy do lodówki.
Zimną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno,następnie dodajemy stopniowo tężejącą niebieską galaretkę i miksujemy,wylewamy na białą masę, wyrównujemy,układamy delicje.
Wierzch ciasta zalewamy tężejącą niebieską galaretką. Ciasto wkładamy na całą noc do lodówki.