Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kruchym spodzie z kruszonką z masą śmietanową i wiśniami. Bardzo pyszne ciasto, przypominające sernik.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12213
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12213
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami.Przesiać mąkę z proszkiem, zmiksować na niższych obrotach miksera. 3/4 ciasta zagnieść a resztę zostawić na posypkę.
Tą większą częścią ciasta wylepić blaszkę 25x42, wyłożonej papierem do pieczenia.
masa-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodawać porcjami śmietanę i miksować na niższych obrotach.Przesiać budynie z mąką i wymieszać.Będzie rzadkie ale upiecze się. Wylać na ciasto.
Rozrzucić odsączone wiśnie.
Rozsypać kruszonkę.
Piec ok.60 min.w 175 *.
Po przestygnięciu, oprószyć pudrem cukrem.