Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kruchym spodzie z kruszonką z masą śmietanową i wiśniami. Bardzo pyszne ciasto, przypominające sernik.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16826
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 96
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16826
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 96
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23703
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami.Przesiać mąkę z proszkiem, zmiksować na niższych obrotach miksera. 3/4 ciasta zagnieść a resztę zostawić na posypkę.
Tą większą częścią ciasta wylepić blaszkę 25x42, wyłożonej papierem do pieczenia.
masa-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodawać porcjami śmietanę i miksować na niższych obrotach.Przesiać budynie z mąką i wymieszać.Będzie rzadkie ale upiecze się. Wylać na ciasto.
Rozrzucić odsączone wiśnie.
Rozsypać kruszonkę.
Piec ok.60 min.w 175 *.
Po przestygnięciu, oprószyć pudrem cukrem.