Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, rozpływające się w ustach. Polecam!! :-)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4448
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12673
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4448
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12673
Składniki
Upiec dwa biszkopty, jeden z 7 jaj a drugi z 5 - wystudzić
MASA MAKOWA :
Mak zaparzyć na mleku (ok 20-25 min), wystudzić i zmielić. Przełożyć do garnka, dodać cukier, cukier wanilinowy, jajka, roztopioną margarynę i smalec - podgrzewać aby mak zgęstniał. Na koniec dodać aromat migdałowy i wymieszać.
Gorącym makiem przełożyć biszkopty (na sam dół biszkopt z 7 jaj a na górę z 5.) Następnie posmarować biszkopt dżemem wiśniowym a na dżem ułożyć herbatniki (nie zostawiając żadnego wolnego miejsca)
MASA ŚMIETANOWA:
Śmietanę ubić, z cukrem pudrem i śmietanfixami, wyłożyć na herbatniki. Górę ciasta posypać cynamonem.
Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce ponieważ zimne lepiej się kroi.
SMACZNEGO! :-)