Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, rozpływające się w ustach. Polecam!! :-)
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231656
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4911
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1348
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231656
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4911
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1348
Składniki
Upiec dwa biszkopty, jeden z 7 jaj a drugi z 5 - wystudzić
MASA MAKOWA :
Mak zaparzyć na mleku (ok 20-25 min), wystudzić i zmielić. Przełożyć do garnka, dodać cukier, cukier wanilinowy, jajka, roztopioną margarynę i smalec - podgrzewać aby mak zgęstniał. Na koniec dodać aromat migdałowy i wymieszać.
Gorącym makiem przełożyć biszkopty (na sam dół biszkopt z 7 jaj a na górę z 5.) Następnie posmarować biszkopt dżemem wiśniowym a na dżem ułożyć herbatniki (nie zostawiając żadnego wolnego miejsca)
MASA ŚMIETANOWA:
Śmietanę ubić, z cukrem pudrem i śmietanfixami, wyłożyć na herbatniki. Górę ciasta posypać cynamonem.
Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce ponieważ zimne lepiej się kroi.
SMACZNEGO! :-)