Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Należy przygotować blachę o wielkości 25x35 cm. ( Dobrze by było, żeby były trzy blachy takiej samej wielkości, ja miałam jedną)
4 łyżki cukru
Dodatkowo:
Mała puszka masy kajmakowej ok 200 G
Sposób wykonania polewy miodowo orzechowej:
W garnuszku na małym ogniu rozpuścić margarynę z miodem i cukrem. Gdy wszystkie składniki się rozpuszczą, dodać posiekane orzechy i jeszcze chwilę całość gotujemy cały czas mieszając. Gotową polewę zdjąć z ognia i wystudzić.
Sposób wykonania ciasta:
Z podanych składników zgnieść ciasto, podzielić na 3 równe części i każdą rozwałkować na prostokąt o wielkości blachy.
Pierwszą część ciasta ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na tą część ciasta równomiernie rozłożyć całą polewę orzechowo – miodową.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 170 stopni C.
Po upieczeniu pierwszej części poczekać aż się trochę wystudzi i delikatnie wyjąć z blachy.
Tak samo upiec kolejno drugi i trzeci placek (bez polewy) w tej samej temperaturze czyli 170 stopni C, tylko trochę krócej czyli 12 minut.
Przygotować budyń:
Z 700 ml mleka zagotować 500 ml z cukrem. Resztę mleka wymieszać z budyniem i mąką pszenną i ziemniaczaną. Gdy mleko będzie się gotować, przelać budyń z mąkami i pogotować chwilę do momentu aż zgęstnieje energicznie mieszając. Po ugotowaniu wystudzić.
Na jedną część placka ( bez polewy) rozłożyć równomiernie wystudzony budyń, przykryć drugim plackiem ( bez polewy) i rozsmarować na nim równomiernie masę kajmakową.
Masę kajmakowa przykryć ostatnim plackiem z plewą orzechowo miodową.
Ciasto wstawić na noc do lodówki, żeby składniki się przegryzły.
Smacznego :-)
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową...
Odsłon: 2364
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9431
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 466
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9431
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 466
Składniki
4 łyżki cukru Dodatkowo: Mała puszka masy kajmakowej ok 200 G
Sposób wykonania polewy miodowo orzechowej: W garnuszku na małym ogniu rozpuścić margarynę z miodem i cukrem. Gdy wszystkie składniki się rozpuszczą, dodać posiekane orzechy i jeszcze chwilę całość gotujemy cały czas mieszając. Gotową polewę zdjąć z ognia i wystudzić.
Sposób wykonania ciasta: Z podanych składników zgnieść ciasto, podzielić na 3 równe części i każdą rozwałkować na prostokąt o wielkości blachy. Pierwszą część ciasta ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na tą część ciasta równomiernie rozłożyć całą polewę orzechowo – miodową. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 170 stopni C. Po upieczeniu pierwszej części poczekać aż się trochę wystudzi i delikatnie wyjąć z blachy. Tak samo upiec kolejno drugi i trzeci placek (bez polewy) w tej samej temperaturze czyli 170 stopni C, tylko trochę krócej czyli 12 minut.
Przygotować budyń: Z 700 ml mleka zagotować 500 ml z cukrem. Resztę mleka wymieszać z budyniem i mąką pszenną i ziemniaczaną. Gdy mleko będzie się gotować, przelać budyń z mąkami i pogotować chwilę do momentu aż zgęstnieje energicznie mieszając. Po ugotowaniu wystudzić. Na jedną część placka ( bez polewy) rozłożyć równomiernie wystudzony budyń, przykryć drugim plackiem ( bez polewy) i rozsmarować na nim równomiernie masę kajmakową. Masę kajmakowa przykryć ostatnim plackiem z plewą orzechowo miodową. Ciasto wstawić na noc do lodówki, żeby składniki się przegryzły. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 175
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 232