Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto na bazie herbatników i masy z kaszy manny i kakao. Polecam przepis.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 297
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 470
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 297
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 470
Składniki
Blaszkę 22x28cm wykładamy papierem do pieczenia. Herbatę zaparzamy i studzimy. Następnie układamy pierwszą warstwę herbatników namoczonych w herbacie. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukier i dodajemy masło. Gdy mleko zacznie się gotować wsypujemy kaszę manną i kakao. Mieszamy aż zgęstnieje. Połowę gorącej masy wykładamy na herbatniki, następnie układamy kolejną warstwę herbatników i pozostałą masę. Na koniec układamy herbatniki. Przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego ;)