Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto na bazie herbatników i masy z kaszy manny i kakao. Polecam przepis.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11973
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16509
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5315
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11973
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16509
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5315
Składniki
Blaszkę 22x28cm wykładamy papierem do pieczenia. Herbatę zaparzamy i studzimy. Następnie układamy pierwszą warstwę herbatników namoczonych w herbacie. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukier i dodajemy masło. Gdy mleko zacznie się gotować wsypujemy kaszę manną i kakao. Mieszamy aż zgęstnieje. Połowę gorącej masy wykładamy na herbatniki, następnie układamy kolejną warstwę herbatników i pozostałą masę. Na koniec układamy herbatniki. Przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego ;)