Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto na bazie herbatników i masy z kaszy manny i kakao. Polecam przepis.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 76
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 745
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 471
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 243
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 76
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 745
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 471
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 243
Składniki
Blaszkę 22x28cm wykładamy papierem do pieczenia. Herbatę zaparzamy i studzimy. Następnie układamy pierwszą warstwę herbatników namoczonych w herbacie. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukier i dodajemy masło. Gdy mleko zacznie się gotować wsypujemy kaszę manną i kakao. Mieszamy aż zgęstnieje. Połowę gorącej masy wykładamy na herbatniki, następnie układamy kolejną warstwę herbatników i pozostałą masę. Na koniec układamy herbatniki. Przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego ;)