Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujący pomysł na ciasto. Przepis pochodzi z 414. odcinka programu "Ewa gotuje".
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 272
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1039
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4090
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 272
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1039
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4090
Składniki
Jajka wybić do miski. Posłodzić ksylitolem i zmiksować. Wsypać mąkę jaglaną i proszek do pieczenia. Wlać olej i wymieszać mikserem. Uperfumować skórką z limonki. Dodać sok. Dorzucić rozmrożony, odciśnięty i pokrojony szpinak. Zmiksować.
Ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą bezglutenową.
Wstawić na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy się upiekło.
Podawać z masłem i domową konfiturą z wiśni.