Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie które może wykonać każdy.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 367
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 367
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Składniki
Blachę do pieczenia (34 x 26 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Układamy jedną warstwę herbatników. Rozpuszczamy dwa opakowania galaretki w 1,5 szklanki gorącej, gotowanej wody. Galaretkę odstawiamy do stężenia.
Myjemy 40 dag truskawek. Połowę z nich kroimy w ćwiartki, pozostałą cześć w połówki. Truskawki które pokroiliśmy w połówki układamy na herbatnikach.
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy ser oraz tężejącą galaretkę. Całość mieszamy. Pod koniec dodajemy pokrojone w ćwiartki truskawki. Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki. Przykrywamy drugą warstwą herbatników. Odstawiamy do schłodzenia.
Dwie galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach gorącej, gotowanej wody. Pozostałe truskawki myjemy, kroimy na połówki i układamy dość ciasno na herbatnikach. Zalewamy tężejącą galaretką. Posypujemy wiórkami kokosowymi.