Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jogurtowo-kubeczkowe przygotujemy bez użycia miksera. Idealne pod każde owoce. Wyśmienicie smakuje ze świeżymi, sezonowymi owocami jak i z syropu :). Owoce nie opadają.
blacha 36 x 24, drewniana łyżka
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112832
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 119
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 263
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 383
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 667
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112832
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 119
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 263
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 383
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 667
Składniki
Do dużej miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt, olej. Dokładnie mieszamy, ja użyłam drewnianej łyżki. Umytym i wytartym do sucha kubkiem odmierzamy cukier, mieszamy. Następnie dodajemy proszek do pieczenia i stopniowo po jednym kubku mąki, mieszając do powstania jednolitego, gęstego ciasta. Gotowe ciasto wylewamy i rozprowadzamy po blaszce o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta wykładamy owoce, u mnie odsączony z syropu ananas. Ciasto wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 50-60 min do momentu aż ciasto ładnie się zrumieni. Do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.