Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jogurtowo-kubeczkowe przygotujemy bez użycia miksera. Idealne pod każde owoce. Wyśmienicie smakuje ze świeżymi, sezonowymi owocami jak i z syropu :). Owoce nie opadają.
blacha 36 x 24, drewniana łyżka
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 33
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 32
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 218
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 33
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 32
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 218
Składniki
Do dużej miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt, olej. Dokładnie mieszamy, ja użyłam drewnianej łyżki. Umytym i wytartym do sucha kubkiem odmierzamy cukier, mieszamy. Następnie dodajemy proszek do pieczenia i stopniowo po jednym kubku mąki, mieszając do powstania jednolitego, gęstego ciasta. Gotowe ciasto wylewamy i rozprowadzamy po blaszce o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta wykładamy owoce, u mnie odsączony z syropu ananas. Ciasto wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 50-60 min do momentu aż ciasto ładnie się zrumieni. Do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.