Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta ucierane, a już w szczególności z owocami w naszej rodzinie zawsze pożądane. Szybkie, łatwe i mam wrażenie, że nie do popsucia :). Jak są świeże owoce - z takich korzystamy. W zimie super się sprawdza z owocami mrożonymi lub tymi pozostałymi z kompotu.
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 31
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 63
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 218
Bigos świąteczny przygotowuję zawsze wcześniej , aby leżakował i dobrze przeg...
Odsłon: 590
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 31
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 63
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 218
Bigos świąteczny przygotowuję zawsze wcześniej , aby leżakował i dobrze przeg...
Odsłon: 590
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na jasną puszystą masę. Następnie dodajemy olej, wodę i wszystko delikatnie mieszamy. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy do połączenia składników. Jeżeli cisto jest bardzo rzadkie dosypujemy odrobinę mąki. Brytfankę 20/30 wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy gotowe ciasto. Na wierzch układamy ulubione owoce. Piekę w 185 stopniach przez ok 60 minut.