Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta ucierane, a już w szczególności z owocami w naszej rodzinie zawsze pożądane. Szybkie, łatwe i mam wrażenie, że nie do popsucia :). Jak są świeże owoce - z takich korzystamy. W zimie super się sprawdza z owocami mrożonymi lub tymi pozostałymi z kompotu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4794
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13006
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5757
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7321
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4794
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13006
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5757
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7321
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na jasną puszystą masę. Następnie dodajemy olej, wodę i wszystko delikatnie mieszamy. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy do połączenia składników. Jeżeli cisto jest bardzo rzadkie dosypujemy odrobinę mąki. Brytfankę 20/30 wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy gotowe ciasto. Na wierzch układamy ulubione owoce. Piekę w 185 stopniach przez ok 60 minut.