Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam przepis na ciasto ucierane z owocami i kruszonką. Ciasto można zrobić z dowolnymi owocami: śliwkami, truskawkami, malinami, porzeczkami, nektarynkami, brzoskwiniami. Owoce mogą być świeże lub mrożone. U mnie ciasto w wersji ze śliwkami:). Ma dość "piaskową" konsystencję, jest raczej suche niż wilgotne i bardzo smaczne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3700
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2021
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5402
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3700
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2021
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5402
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Składniki
Masło ucieramy z cukrem pudrem. Nie przerywając miksowania dodajemy jajka i cukier waniliowy. W misce mieszamy ze sobą obie mąki i proszek do pieczenia, które następnie stopniowo dodajemy do miksowanej masy.
W osobnej misce zagniatamy wszystkie składniki na kruszonkę do powstania grudek.
Ciasto (będzie gęste) wykładamy na blaszkę (około 25x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy owoce, na owoce kruszonkę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40-50 minut, do suchego patyczka.