Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto ucierane z papierówkami i rodzynkami, idealne do kawy. Dzięki jabłkom i rodzynkom jest bardzo wilgotne w środku. Ciasto, które zawsze wychodzi i jest szybkie w przygotowaniu, naprawdę pyszne :-).
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15053
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8784
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 650
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8285
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15053
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8784
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 650
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8285
Składniki
Masło, cukier oraz jajka zmiksować na gładką masę. Dodać jogurt naturalny, cukier wanilinowy i ponownie zmiksować. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko, dodać do ciasta i wymieszać trzepaczką. Na koniec dodać rodzynki i wszystko delikatnie połączyć łopatką.
Jabłka umyć, obrać i pokroić na plasterki. Blachę o wymiarze 22 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę ciasta wyłożyć równomiernie na blachę, na nie ułożyć pokrojone jabłka i na koniec przykryć dokładnie jabłka resztą ciasta. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni C przez 30-35 minut. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!