Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2643
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2643
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem,dodać po jednym jajku cały czas ucierając,na koniec dodać mąkę z proszkiem i budyń cały czas ucierając.Wyłożyć ciasto na blaszkę wyłożoną papierem lub wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą
truskawki większe pokroić na 4 części mniejsze na pół i wyłożyć je na ciasto
Przygotować kruszonkę:masło ugnieść z mąką i cukrem,posypać nią truskawki.Piec w 180-200stopni do momentu aż patyczek zanurzony w cieście będzie suchy
Ciasto piekłam w dużej blaszce o wymiarach 28/38 cm