Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
„Wilgotne, puszyste ciasto ze śliwkami i chrupiącą kruszonką. Robione ręcznie, bez miksera – idealne na dużą blachę dla rodziny.” Więcej moich przepisów znajdziesz na blogu: https://pasjapieczenie.pl
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Składniki
Rozetrzyj masło/olej z cukrem.
Dodawaj po jednym jajku,mieszając recznie
Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą, wlewaj na zmianę mleko – wymieszaj tylko do połączenia składników.
Ciasto przełoż do dużej blachy 25×40cm
Ułóż połowę śliwek na cieście skórka do dołu
Kruszonka Rozetrzyj w palcach mąkę,cukier i zimne masło . Posyp kruszonką śliwki
Piecz 180°C 45-50 minut dziennie suchego patyczka zarumienienia kruszonki
Efekt: duża blacha wilgotnego, puszystego ciasta z kwaśno-słodkimi śliwkami i chrupiącą kruszonką.