Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe, słodkie, puszyste - po prostu rozpływające się w ustach. Nie wymaga specjalnych zdolności, więc na pewno początkująca Pani Domu również sobie poradzi z tym ciastem ;-)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45548
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45548
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy partiami cukier i ubijamy. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Łyżeczkę kawy rozpuszczamy w niepełnej łyżeczce wody i wlewamy do masy jajecznej. Na końcu wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mąką ziemniaczaną oraz kakao. Delikatnie mieszamy aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Ciasto dzielimy na dwie części i wlewamy do dwóch blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut. Krem: Gotujemy budynie według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia, po czym ucieramy razem z masłem. Przełożenie: biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - masa budyniowa - biszkopt - polewa