Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe, słodkie, puszyste - po prostu rozpływające się w ustach. Nie wymaga specjalnych zdolności, więc na pewno początkująca Pani Domu również sobie poradzi z tym ciastem ;-)
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 115
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9049
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 127
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 115
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9049
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 127
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy partiami cukier i ubijamy. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Łyżeczkę kawy rozpuszczamy w niepełnej łyżeczce wody i wlewamy do masy jajecznej. Na końcu wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mąką ziemniaczaną oraz kakao. Delikatnie mieszamy aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Ciasto dzielimy na dwie części i wlewamy do dwóch blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut. Krem: Gotujemy budynie według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia, po czym ucieramy razem z masłem. Przełożenie: biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - masa budyniowa - biszkopt - polewa