Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na majówkę tylko z rabarbarem.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 176
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1848
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4444
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 176
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1848
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4444
Składniki
Rabarbar dokładnie umyć, oczyścić, osuszyć. Łodygi pokroić na ok 1 cm kawałki. Masło dobrze spienić. Dodawać stopniowo cukier i w dalszym ciągu ucierać. Dodawać po jednym jajku. Ucierać. Teraz stopniowo mąka pszenna z proszkiem do pieczenia, śmietana i wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć do foremki 30x26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć pokrojony rabarbar. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Wystudzić ciasto na kratce. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i zrobić lukier. Dla uzyskania właściwej gęstości lukru trzeba dodać ciepłej wody lub dosypać więcej cukru pudru. Ciasto mocno polukrować. Można zajadać. Smacznego.