Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta rolada biszkoptowa z dżemem truskawkowym i delikatnym kremem śmietanowym to znakomity pomysł na wiosenny deser. Rolada pięknie się prezentuje, dlatego śmiało, można zaserwować ją nawet na specjalne okazje.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Jajka zmiksuj na puszystą masę wraz z cukrem. Gdy przestanie chrzęścić, wlej olej i ponownie krótko zmiksuj. Następnie dodaj mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszaj.
Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę wylej ciasto, wygładź z wierzchu.
Biszkopt piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 13-14 minut. Po tym czasie wyjmij z piekarnika i jeszcze ciepły zwiń wzdłuż dłuższego boku.
Przygotuj krem. Śmietankę ubijaj na sztywną pianę, gdy zacznie gęstnieć, dodawaj partiami serek mascarpone oraz cukier. Miksuj do momentu połączenia się składników.
Przestygnięte ciasto delikatnie rozwiń. Posmaruj dżemem truskawkowym, następnie wyłóż krem śmietanowy i ponownie zwiń ciasto w roladę.