Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój numer jeden wśród zwykłych ciast z owocami. Proste i szybkie w przygotowaniu, zawsze się udaje, a co najważniejsze, jest pyszne. Tym razem zrobiłam z agrestem, a raczej porzeczkoagrestem. Mąż przyniósł świeżo zerwany i od razu pomyślałam o tym cieście.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94160
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2812
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3586
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1663
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2355
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94160
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2812
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3586
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1663
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2355
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajka, zmiksować. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksować do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.(Wyłożyłam papierem spód tortownicy, boki wysmarowałam masłem)
Na wierzch wyłożyć umyty agrest. Lekko docisnąć. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 30 minut. W czasie kiedy ciasto się piecze, przygotować kruszonkę. Masło mąkę i cukier przełożyć do naczynia. Rozcierać palcami żeby powstała kruszonka.
Kiedy minie 30 minut, wyciągnąć ciasto z piekarnika (nie wyłączać go) i posypać kruszonką. Ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 15-20 minut. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem, jeśli lubicie.