Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak za starych dobrych czasów .
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7688
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 60
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3741
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1267
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7688
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 60
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3741
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1267
Składniki
Masło zmieszać z cukrem, kolejno dodawać jajka, aromat cytrynowy i sól, doprowadzić do konsystencji piany.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, połączyć z masłem i mieszając dodawać po łyżce mleka.
Śliwki umyć, przepołowić na pół i usunąć pestki.
Blachę wysmarować tłuszczem , posypać tartą bułką. ,następnie nałożyć ciasto .Na wierzchu ułożyć śliwki.
Piec w nagrzanym piekarniku około 45 - 50 minut.