Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z kategorii łatwych i pysznych. Najlepiej smakuje następnego dnia.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Budynie przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu używając 3 szklanki mleka. Gotowy budyń odstawić do przestygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puch. Cały czas ucierając, dodawać po 1 łyżce budyniu. Ucierać, aż masa będzie jednolita i puszysta. Borówki zmiksować na mus. W połowie szklanki gorącej wody rozpuścić galaretki i żelatynę. Blaszkę o wymiarach około 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie blaszki ułożyć warstwę herbatników. Na ciastka wyłożyć masę budyniową, wyrównać. Na niej poukładać drugą warstwę herbatników. Mus borówkowy połączyć z przygotowanymi galaretkami i wyłożyć (tężejące) na herbatniki, wyrównać i przykryć herbatnikami, wierzch polać polewą czekoladową. Tak przygotowane ciasto wstawić do lodówki, by stężało.