Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z kategorii łatwych i pysznych. Najlepiej smakuje następnego dnia.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2902
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2902
Składniki
Budynie przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu używając 3 szklanki mleka. Gotowy budyń odstawić do przestygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puch. Cały czas ucierając, dodawać po 1 łyżce budyniu. Ucierać, aż masa będzie jednolita i puszysta. Borówki zmiksować na mus. W połowie szklanki gorącej wody rozpuścić galaretki i żelatynę. Blaszkę o wymiarach około 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie blaszki ułożyć warstwę herbatników. Na ciastka wyłożyć masę budyniową, wyrównać. Na niej poukładać drugą warstwę herbatników. Mus borówkowy połączyć z przygotowanymi galaretkami i wyłożyć (tężejące) na herbatniki, wyrównać i przykryć herbatnikami, wierzch polać polewą czekoladową. Tak przygotowane ciasto wstawić do lodówki, by stężało.