Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z borówkami malinami i czerwoną porzeczką.

Ciasto z borówkami malinami i czerwoną porzeczką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 868 Ocena: 18459

Dodano:

Odsłon: 219

Ciasto bez pieczenia,bardzo smaczne.Robiłam je w lecie kiedy są świeże owoce,tak ,że serdcznie polecam na letnią porę:)

Składniki

  • podłużne biszkopty 440g
  • Herbatniki 150g
  • serki mascarpone 2 szt
  • 2x śmietanka 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 100ml likier czekoladowo-wiśniowy
  • 3x śmietan-fix
  • 200g borówka amerykańska 200g,czerwona porzeczka i 150 g maliny
  • 2 łyżki kakao
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto z borówkami malinami i czerwoną porzeczką.

Przygotowanie

  1. Blaszkę 25/25 wyłożyć biszkoptami.
    Śmietanki ubić dodając na końcu cukier puder.
    Serki mascarpone lekko zmiksować,dodać śmietanki ubite ,,oraz śmietan-fix.
    Krem podzielić na dwie części,do jednej dać połowę malin i porzeczek ,a do drugiej borówki 2 łyżki kakao i likier.Zostawić trochę ciemnego kremu na przykrycie ostatniej warstwy biszkoptów.
    Jasny krem wyłożyć na biszkopty.Na krem dać herbatniki.
    Na herbatniki dać ciemny krem
    Potem znów warstwę biszkoptów i resztę kremu.

    Wierzch udekorować owocami ,dać do lodówki na kilka godz.

  2. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń