Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia,bardzo smaczne.Robiłam je w lecie kiedy są świeże owoce,tak ,że serdcznie polecam na letnią porę:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117265
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8079
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1712
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1361
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117265
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8079
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1712
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1361
Składniki
Blaszkę 25/25 wyłożyć biszkoptami. Śmietanki ubić dodając na końcu cukier puder. Serki mascarpone lekko zmiksować,dodać śmietanki ubite ,,oraz śmietan-fix. Krem podzielić na dwie części,do jednej dać połowę malin i porzeczek ,a do drugiej borówki 2 łyżki kakao i likier.Zostawić trochę ciemnego kremu na przykrycie ostatniej warstwy biszkoptów. Jasny krem wyłożyć na biszkopty.Na krem dać herbatniki. Na herbatniki dać ciemny krem Potem znów warstwę biszkoptów i resztę kremu. Wierzch udekorować owocami ,dać do lodówki na kilka godz.
Smacznego!