Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia,bardzo smaczne.Robiłam je w lecie kiedy są świeże owoce,tak ,że serdcznie polecam na letnią porę:)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93946
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2734
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3545
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1641
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2322
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93946
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2734
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3545
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1641
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2322
Składniki
Blaszkę 25/25 wyłożyć biszkoptami. Śmietanki ubić dodając na końcu cukier puder. Serki mascarpone lekko zmiksować,dodać śmietanki ubite ,,oraz śmietan-fix. Krem podzielić na dwie części,do jednej dać połowę malin i porzeczek ,a do drugiej borówki 2 łyżki kakao i likier.Zostawić trochę ciemnego kremu na przykrycie ostatniej warstwy biszkoptów. Jasny krem wyłożyć na biszkopty.Na krem dać herbatniki. Na herbatniki dać ciemny krem Potem znów warstwę biszkoptów i resztę kremu. Wierzch udekorować owocami ,dać do lodówki na kilka godz.
Smacznego!