Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z budyniem

Ciasto z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 2229

Dodano:

Odsłon: 11284

Kolejne ciasto na naszą nadchodzącą jesienną porę!

Składniki

  • Biszkopt:
  • jaja 4 szt
  • mąka pszenna Typ 500 4 łyzki
  • Budyń 4 łyzki
  • Cukier 0,5 szkl
  • Olej rzepakowy 2 łyzki
  • Proszek do pieczenia 1 łyzeczka
  • Placek miodowy:
  • mąka pszenna Typ 500 30 dag
  • Margaryna 15 dag
  • Miód 2 łyżki
  • Soda oczyszczona 1 łyzeczka
  • śmietana 12% 1 łyżka
  • Cukier 10 dag
  • Jajo kurze 2 szt
  • Kakao 1 łyżka
  • Masa budyniowa:
  • mleko 3,2% 0,5 litra
  • budyń śmietankowy
  • Masło
  • Cukier do smaku
  • alkohol do smaku
  • dodatkowo:
  • nutella ze śliwek
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto z budyniem

Przygotowanie

  1. Placek miodowy:
    Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, kakao zagniatamy ciasto. Wykładamy na 2 blaszki o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach.
    Masa budyniowa:
    Na mleku gotujemy budyń. Studzimy i łączymy z utartym masłem. Dodajemy cukier puder do smaku wraz z alkoholem.

  2. Biszkopt:
    Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
    Przełożenie ciasta:
    Ciasto miodowe- masa budyniowa- nutella- biszkopt- nutella- masa budyniowa

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń