Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne ciasto do kawki.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Masło, mąkę, jogurt , cukier, proszek do pieczenia i żółtka umieszczam w misce i zagniatam. 3/4 ciasta rozkładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekam przez 10 minut w tem. 180 stopni.Resztę ciasta wkładam do zamrażarki.
Budyń gotuję . Banany obieram i kroję w plasterki , rozkładam na podpieczone ciasto na nich umieszczam budyń. Ciasto wyjmuję z zamrażarki i rozkładam na budyniu. Białka jajek ubijam na sztywno, dodaję cukier i rozkładam na wierzch ciasta.
Piekę jeszcze ok. 30 minut w tem. 180 stopni.Pozostawiam do ostygnięcia.