Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne ciasto do kawki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4740
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12862
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5739
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7260
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4740
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12862
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5739
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7260
Składniki
Masło, mąkę, jogurt , cukier, proszek do pieczenia i żółtka umieszczam w misce i zagniatam. 3/4 ciasta rozkładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekam przez 10 minut w tem. 180 stopni.Resztę ciasta wkładam do zamrażarki.
Budyń gotuję . Banany obieram i kroję w plasterki , rozkładam na podpieczone ciasto na nich umieszczam budyń. Ciasto wyjmuję z zamrażarki i rozkładam na budyniu. Białka jajek ubijam na sztywno, dodaję cukier i rozkładam na wierzch ciasta.
Piekę jeszcze ok. 30 minut w tem. 180 stopni.Pozostawiam do ostygnięcia.