Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem aksamitnej masy budyniowej i delikatnej, rozpływającej się w ustach bitej śmietany. Jest pyszne! A co najważniejsze nie trzeba go piec.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5803
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1194
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5803
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1194
Składniki
Do naczynia wlać szklankę mleka, dosypać budyń i dwa rodzaje mąki. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać rozmieszany proszek. Gotować, gdy zgęstnieje, zdjąć z ognia i dodać kostkę masła. Mieszać do momentu, aż masło się rozpuści a masa zrobi gładka. Blaszkę o wymiarach około 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć warstwę herbatników, na herbatniki wyłożyć gorącą masę budyniową. Równomiernie ją rozsmarować i przykryć warstwą herbatników. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Dodawać śmietan fix i cukier puder, ciągle ubijając. Krem rozsmarować na wierzchu ciasta. Posypać kakao, gotowe ciasto przed podaniem schładzać w lodówce.