Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i delikatne ciasto z budyniem ,wiórkami i makiem. Dodatek maku jest nie planowany. Po prostu zabrakło mi kokosu, ale wyszło smacznie
Budyń rozpuszczamy w 1 szklance mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem. Do wrzącego wlewamy rozprowadzony proszek mieszamy do zagotowania. Budyń odstawiamy do wystudzenia
CIASTO KRUCHE:
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia dodajemy cukier ,jajka, i pokrojone na małe kawałki masło. Zagniatamy ciasto. Blaszkę ( u mnie 24×30 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta wałkujemy placek tak żeby pokrył spód i boki blaszki. Na ciasto wykładamy przestudzony budyń.
MASA KOKOSOWA:
2 białka ubić na pianę, dodawać stopniowo cukier. Ubijać aż cukier się rozpuści. Następnie dać żółtka wiórki kokosowe i roztopione masło. Wszystko wymieszać. Wyłożyć na budyń. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec na złoty kolor ( u mnie ok 45 min bez termoobiegu)
* ponieważ miałam za mało wiórek dodałam suchego maku w proporcji pół na pół
* można udekorować ciasto w dowolny sposób ja polałam czekoladą w esy - floresy
Fajne wilgotne ciasto i sposób na wykorzystanie mleczka kokosowego Przepis na...
Odsłon: 29433
Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Wykonane z maki kokosowej i mleczka kok...
Odsłon: 389
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 55
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 17
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 146
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 55
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 17
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 146
Składniki
Budyń rozpuszczamy w 1 szklance mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem. Do wrzącego wlewamy rozprowadzony proszek mieszamy do zagotowania. Budyń odstawiamy do wystudzenia
CIASTO KRUCHE: Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia dodajemy cukier ,jajka, i pokrojone na małe kawałki masło. Zagniatamy ciasto. Blaszkę ( u mnie 24×30 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta wałkujemy placek tak żeby pokrył spód i boki blaszki. Na ciasto wykładamy przestudzony budyń.
MASA KOKOSOWA: 2 białka ubić na pianę, dodawać stopniowo cukier. Ubijać aż cukier się rozpuści. Następnie dać żółtka wiórki kokosowe i roztopione masło. Wszystko wymieszać. Wyłożyć na budyń. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec na złoty kolor ( u mnie ok 45 min bez termoobiegu) * ponieważ miałam za mało wiórek dodałam suchego maku w proporcji pół na pół * można udekorować ciasto w dowolny sposób ja polałam czekoladą w esy - floresy
Przepisy Desery
Desery
Ciasto beskidzkie
Desery
Ciasto z borówkami i kruszonką
Desery
Podgrzybki ciasteczkowe
Desery
Ekstremalnie jagodowy sernik na zimno
Ciasto beskidzkie
Ciasto beskidzkie to połączenie kakaowego biszkoptu, kremu adwokatowego i bez...
Odsłon: 12
Ciasto z borówkami i kruszonką
Szybkie i proste ciasto. W sam raz na niedzielne popołudnie.
Odsłon: 86