Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie czekoladowe, wilgotne w środku ciasto z warzywa, jakim jest... burak! Warto pozbyć się wszelkich obiekcji i spróbować tego genialnego deseru. Zaskoczcie swoich bliskich i podajcie ten cymes jako dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Jesteśmy ciekawi, czy zgadną, co wchodzi w jego skład.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113239
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 645
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1133
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 735
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113239
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 645
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1133
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 735
Składniki
Ugotowane, obrane buraki blendujemy mikserem. Do warzyw dodajemy jajka i olej. Całość miksujemy.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia, kakao i cukier. Całość mieszamy.
Do mokrych składników stopniowo dodajemy suche składniki. Wszystko razem mieszamy, pozbywamy się grudek.
Czekoladę ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy ją do surowego ciasta.
Ciasto przelewamy do kwadratowej formy 24 x 24 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto czekoladowe z buraka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 35 minut (do suchego patyczka).