Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie czekoladowe, wilgotne w środku ciasto z warzywa, jakim jest... burak! Warto pozbyć się wszelkich obiekcji i spróbować tego genialnego deseru. Zaskoczcie swoich bliskich i podajcie ten cymes jako dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Jesteśmy ciekawi, czy zgadną, co wchodzi w jego skład.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33289
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 116
Bardzo stary przepis na idealne pączki. Nie chłoną tłuszczu i wychodzą puszyste
Odsłon: 1634
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 157
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33289
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 116
Bardzo stary przepis na idealne pączki. Nie chłoną tłuszczu i wychodzą puszyste
Odsłon: 1634
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 157
Składniki
Ugotowane, obrane buraki blendujemy mikserem. Do warzyw dodajemy jajka i olej. Całość miksujemy.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia, kakao i cukier. Całość mieszamy.
Do mokrych składników stopniowo dodajemy suche składniki. Wszystko razem mieszamy, pozbywamy się grudek.
Czekoladę ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy ją do surowego ciasta.
Ciasto przelewamy do kwadratowej formy 24 x 24 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto czekoladowe z buraka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 35 minut (do suchego patyczka).