Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie czekoladowe, wilgotne w środku ciasto z warzywa, jakim jest... burak! Warto pozbyć się wszelkich obiekcji i spróbować tego genialnego deseru. Zaskoczcie swoich bliskich i podajcie ten cymes jako dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Jesteśmy ciekawi, czy zgadną, co wchodzi w jego skład.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5381
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29719
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19366
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1019
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5381
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29719
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19366
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1019
Składniki
Ugotowane, obrane buraki blendujemy mikserem. Do warzyw dodajemy jajka i olej. Całość miksujemy.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia, kakao i cukier. Całość mieszamy.
Do mokrych składników stopniowo dodajemy suche składniki. Wszystko razem mieszamy, pozbywamy się grudek.
Czekoladę ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy ją do surowego ciasta.
Ciasto przelewamy do kwadratowej formy 24 x 24 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto czekoladowe z buraka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 35 minut (do suchego patyczka).