Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z suszoną żurawiną i jabłuszkami.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Całe jajka wbijamy do miski i miksujemy z cukrem na jednolitą masę. Potem dodajemy olej i dalej miksujemy. Następnie mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kardamonem i cynamonem ( dodajemy partiami cały czas miksując ). Obieramy jabłka i kroimy w dość dużą kostkę, dodajemy do ciasta, dokładnie mieszamy ze sobą. Przygotowujemy foremkę silikonową w kształcie serca i ciasto przekładamy do formy. Wierzch ciasta dekorujemy żurawiną suszoną. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy przez około 50 minut do tzw. suchego patyczka. Chłodne ciasto oprószamy cukrem pudrem. Smacznego !