Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z suszoną żurawiną i jabłuszkami.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8725
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1287
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10343
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4692
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8725
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1287
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10343
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4692
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 772
Składniki
Całe jajka wbijamy do miski i miksujemy z cukrem na jednolitą masę. Potem dodajemy olej i dalej miksujemy. Następnie mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kardamonem i cynamonem ( dodajemy partiami cały czas miksując ). Obieramy jabłka i kroimy w dość dużą kostkę, dodajemy do ciasta, dokładnie mieszamy ze sobą. Przygotowujemy foremkę silikonową w kształcie serca i ciasto przekładamy do formy. Wierzch ciasta dekorujemy żurawiną suszoną. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy przez około 50 minut do tzw. suchego patyczka. Chłodne ciasto oprószamy cukrem pudrem. Smacznego !