Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mięciutkie, mało kaloryczne i bardzo, bardzo smaczne. Na dodatek łatwe w przygotowaniu. Serdecznie polecam.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 179
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2187
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 515
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 179
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2187
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 515
Składniki
Keksówkę o wymiarach 12x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć z soku, który się pojawi i napełnić nią dwie szklanki. Mąkę, sodę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Dodać jajka, olej, ekstrakt waniliowy, a na koniec dodać cukinię. Wszystko dokładnie wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką. Tak powstałą masą napełnić foremkę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-55 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy już można wyjąć z piekarnika. Po całkowitym wystudzeniu polać lukrem.