Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mięciutkie, mało kaloryczne i bardzo, bardzo smaczne. Na dodatek łatwe w przygotowaniu. Serdecznie polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96613
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1915
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5749
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5749
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96613
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1915
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5749
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5749
Składniki
Keksówkę o wymiarach 12x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć z soku, który się pojawi i napełnić nią dwie szklanki. Mąkę, sodę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Dodać jajka, olej, ekstrakt waniliowy, a na koniec dodać cukinię. Wszystko dokładnie wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką. Tak powstałą masą napełnić foremkę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-55 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy już można wyjąć z piekarnika. Po całkowitym wystudzeniu polać lukrem.