Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mięciutkie, mało kaloryczne i bardzo, bardzo smaczne. Na dodatek łatwe w przygotowaniu. Serdecznie polecam.
Keksówkę o wymiarach 12x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć z soku, który się pojawi i napełnić nią dwie szklanki.
Mąkę, sodę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Dodać jajka, olej, ekstrakt waniliowy, a na koniec dodać cukinię. Wszystko dokładnie wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką. Tak powstałą masą napełnić foremkę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-55 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem
czy już można wyjąć z piekarnika.
Po całkowitym wystudzeniu polać lukrem.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31587
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9523
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31587
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9523
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 266
Składniki
Keksówkę o wymiarach 12x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć z soku, który się pojawi i napełnić nią dwie szklanki. Mąkę, sodę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Dodać jajka, olej, ekstrakt waniliowy, a na koniec dodać cukinię. Wszystko dokładnie wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką. Tak powstałą masą napełnić foremkę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-55 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy już można wyjąć z piekarnika. Po całkowitym wystudzeniu polać lukrem.
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 247
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 210