Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na jesienne wieczory ,deprechę i nagłe ataki na słodkości.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 309
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 457
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 309
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 457
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem i stopniowo olej. Do masy ,również stopniowo ,dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy kakao. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do całości. Na sam koniec dodajemy startą cukinię. Ciasto przelewamy do małej keksówki i pieczemy ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.