Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego ciasta mozesz użyć swieżych lub mrożonych czereśni. Jest wyśmienite ,które samo rozpuszcza się w ustach. Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej na youtube -Mangiare u Ewki i na krótki filmik.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2350
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4438
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1422
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 382
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2350
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4438
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1422
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 382
Składniki
Jajka ubić z cukrem na białą masę,do masy stopniowo wsypać mąkę i na średnich obrotach miksera łączymy składniki,na koniec wlewamy stopniowo olej i miksujemy . Czereśnie wydrylować posypć mąką .
Ciasto wylać do formy o wyniarach 24 na 29 .Na ciasto wyłożyć czereśnie lekko wciskając w ciasto. Piekarnik wcześniej nagrzać do 180 stopni. Pieczemy w temperaturze 180 stopni funkcja góra,dół przez 35 minut na środkowej półce. Następnie przykrywamy ciasto papierem do pieczenia i pieczemy 5 minut tylko funkcja dół.
Upieczone ciasto studzimy i przygotowujemy polewę czekoladową. Polewamy i posypujemy płatkami migdałowymi .
Gotowe ciasto możemy serwować . Zapraszam na krótki filmik na mój kanał na youtube. Buon appetito!