Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z czereśniami,polewą czekoladową i migdałami-prosty przepis

Ciasto z czereśniami,polewą czekoladową i migdałami-prosty przepis

Autor:

Przepisów i artykułów: 192 Ocena: 1895

Dodano:

Odsłon: 468

Do tego ciasta mozesz użyć swieżych lub mrożonych czereśni. Jest wyśmienite ,które samo rozpuszcza się w ustach. Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej na youtube -Mangiare u Ewki i na krótki filmik.

Składniki

  • jajka 5
  • mąka 6 łyżek plus 2 łyzki do posypania czereśni
  • cukier 200 gr
  • olej rzepakowy 100 ml
  • czereśnie 400 gr
  • polewa czekoladowa 1 op
  • płatki migdałowe 1 łyżka
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto z czereśniami,polewą czekoladową i migdałami-prosty przepis

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem na białą masę,do masy stopniowo wsypać mąkę i na średnich obrotach miksera łączymy składniki,na koniec wlewamy stopniowo olej i miksujemy .
    Czereśnie wydrylować posypć mąką .

  2. Ciasto wylać do formy o wyniarach 24 na 29 .Na ciasto wyłożyć czereśnie lekko wciskając w ciasto. Piekarnik wcześniej nagrzać do 180 stopni. Pieczemy w temperaturze 180 stopni funkcja góra,dół przez 35 minut na środkowej półce. Następnie przykrywamy ciasto papierem do pieczenia i pieczemy 5 minut tylko funkcja dół.

  3. Upieczone ciasto studzimy i przygotowujemy polewę czekoladową. Polewamy i posypujemy płatkami migdałowymi .

  4. Gotowe ciasto możemy serwować .
    Zapraszam na krótki filmik na mój kanał na youtube.

    Buon appetito!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń