Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 192 Ocena: 1895
Dodano: 06.08.2020
Odsłon: 468
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Jajka ubić z cukrem na białą masę,do masy stopniowo wsypać mąkę i na średnich obrotach miksera łączymy składniki,na koniec wlewamy stopniowo olej i miksujemy .
Czereśnie wydrylować posypć mąką .
Ciasto wylać do formy o wyniarach 24 na 29 .Na ciasto wyłożyć czereśnie lekko wciskając w ciasto. Piekarnik wcześniej nagrzać do 180 stopni. Pieczemy w temperaturze 180 stopni funkcja góra,dół przez 35 minut na środkowej półce. Następnie przykrywamy ciasto papierem do pieczenia i pieczemy 5 minut tylko funkcja dół.
Upieczone ciasto studzimy i przygotowujemy polewę czekoladową. Polewamy i posypujemy płatkami migdałowymi .
Gotowe ciasto możemy serwować .
Zapraszam na krótki filmik na mój kanał na youtube.
Buon appetito!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 07 sierpnia 2020Zgłoś do usunięcia
pyszotka:))))0 Kto głosował? | Odpowiedz