Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego ciasta mozesz użyć swieżych lub mrożonych czereśni. Jest wyśmienite ,które samo rozpuszcza się w ustach. Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej na youtube -Mangiare u Ewki i na krótki filmik.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Jajka ubić z cukrem na białą masę,do masy stopniowo wsypać mąkę i na średnich obrotach miksera łączymy składniki,na koniec wlewamy stopniowo olej i miksujemy . Czereśnie wydrylować posypć mąką .
Ciasto wylać do formy o wyniarach 24 na 29 .Na ciasto wyłożyć czereśnie lekko wciskając w ciasto. Piekarnik wcześniej nagrzać do 180 stopni. Pieczemy w temperaturze 180 stopni funkcja góra,dół przez 35 minut na środkowej półce. Następnie przykrywamy ciasto papierem do pieczenia i pieczemy 5 minut tylko funkcja dół.
Upieczone ciasto studzimy i przygotowujemy polewę czekoladową. Polewamy i posypujemy płatkami migdałowymi .
Gotowe ciasto możemy serwować . Zapraszam na krótki filmik na mój kanał na youtube. Buon appetito!