Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 1373
Dodano: 09.01.2011
Odsłon: 30882
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowujemy biszkopt: Jajka ubijamy z cukrem. Mąkę przesiewamy przez sito, mieszamy z proszkiem do pieczenia i z mąką ziemniaczaną. Dodajemy mąkę do ubitych jaj. Masę wylewamy na blachę posypaną bułką tartą i pieczemy biszkopt w temperaturze około 180*C przez około 20 minut.
Przygotowujemy masę budyniową: 750 ml soku pomarańczowego wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Resztę soku przelewamy do naczynia, dodajemy do niego budynie i dokładnie mieszamy. Wlewamy to do gotującego się soku, tak, jakbyśmy przyrządzali budyń na mleku :) Gotujemy chwilkę.
Gorącą masę budyniową wylewamy na biszkopt, rozprowadzamy równomiernie. Na masę układamy delicje, czekoladą do dołu tak, by ta delikatnie rozpuściła się na gorącym budyniu. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Gdy ciasto wystygnie, przygotowujemy masę śmietankową wg przepisu podanego na opakowaniu. Wykładamy ją na delicje. Ścieramy czekoladę na tarce o grubszych oczkach i posypujemy ciasto. Można posypać ciasto dodatkowo kolorową posypką :) Oczywiście, możemy użyć masy śmietankowej o innym smaku :) Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

kasiajagoda5 01 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
KUCHARECZKO A JAKIEJ BLASZKI UŻYWASZ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 10 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
zapowiada sie pysznie a masa malinowa z Dr.Oetker a fajny kwaskowy smaczek sama nieraz jej używam do ciast0 Kto głosował? | Odpowiedz