Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z gruszką i kawałkami czekolady to jedno z tych ciast do których nie potrzeba, ani wyjątkowych umiejętności, ani wyszukanego sprzętu. Wystarczy mikser i piekarnik. Całość sprowadza się do zmiksowania wszystkiego w jednej misce. Oczywiście zamiast gruszek możecie użyć np. jabłek. Jest równie pyszne.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1319
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25018
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1319
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25018
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 131
Składniki
Wymiary formy 20 cm x 30 cm Na początku obieramy gruszki, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
W misce ucieramy margarynę z cukrem na jasną masę. Dodajemy do niej jajka, mleko i ucieramy. Następnie dodajemy przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Całość mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy pokrojone gruszki i groszki czekoladowe.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 160°C około godziny do tzw. suchego patyczka. Gotowe pozostawiamy do wystudzenia i na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)