Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z gruszką i kawałkami czekolady to jedno z tych ciast do których nie potrzeba, ani wyjątkowych umiejętności, ani wyszukanego sprzętu. Wystarczy mikser i piekarnik. Całość sprowadza się do zmiksowania wszystkiego w jednej misce. Oczywiście zamiast gruszek możecie użyć np. jabłek. Jest równie pyszne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1527
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1282
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1367
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1166
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1527
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1282
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1367
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1166
Składniki
Wymiary formy 20 cm x 30 cm Na początku obieramy gruszki, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
W misce ucieramy margarynę z cukrem na jasną masę. Dodajemy do niej jajka, mleko i ucieramy. Następnie dodajemy przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Całość mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy pokrojone gruszki i groszki czekoladowe.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 160°C około godziny do tzw. suchego patyczka. Gotowe pozostawiamy do wystudzenia i na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)