Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne ciasto do popołudniowej kawy. Banalnie proste i szybie do zrobienia. Z jego przygotowaniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze.
tortownica o średnicy 25 cm
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2528
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1906
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1658
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1594
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2528
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1906
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1658
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1594
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo cukier, cukier waniliowy, pod koniec dodajemy po jednym żółtku. Zmniejszamy obroty miksera i wlewamy olej. Następnie dodajemy naprzemiennie przesianą mąkę, proszek do pieczenia i jogurt naturalny.
Gruszki obieramy, kroimy na cienkie plastry.
Tortownicę o średnicy około 25 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy. Na górze układamy plastry gruszek. Ciasto oprószamy delikatnie cynamonem.
Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 50 minut. Pieczemy do suchego patyczka.