Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne ciasto do popołudniowej kawy. Banalnie proste i szybie do zrobienia. Z jego przygotowaniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze.
tortownica o średnicy 25 cm
Przepis dnia
Przepis na bardzo łatwe ciasto z gruszkami. Ciasto bardzo wilgotne, delikatne...
Odsłon: 11751
Szybkie i proste w przygotowaniu ciasto, które królowało na stole za dawnych...
Odsłon: 7729
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 120
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 170
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 109
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 120
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 170
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 109
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo cukier, cukier waniliowy, pod koniec dodajemy po jednym żółtku. Zmniejszamy obroty miksera i wlewamy olej. Następnie dodajemy naprzemiennie przesianą mąkę, proszek do pieczenia i jogurt naturalny.
Gruszki obieramy, kroimy na cienkie plastry.
Tortownicę o średnicy około 25 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy. Na górze układamy plastry gruszek. Ciasto oprószamy delikatnie cynamonem.
Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 50 minut. Pieczemy do suchego patyczka.
Przepisy Desery
Desery
Babka drożdżowa
Desery
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Desery
Gniazda bezowe z kremem straciatella, kiwi i borówkami
Desery
Szybka babka marmurkowa
Babka drożdżowa
Dodatek jabłka sprawia, że drożdżówka jest wyjątkowo wilgotna i delikatna. B...
Odsłon: 45
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Polecam krem śmietankowy połączony z serkiem mascarpone. Krem nadający się do...
Odsłon: 390