Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z połówkami gruszek, przykryte pierzynką z bezy i kruszonką.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 950
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 950
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Białka oddzieliłem od żółtek i ubiłem z nich pianę z dodatkiem szczypty soli. Następnie dodawałem powoli 4 łyżki cukru nadal ubijając. Gotową pianę odstawiłem na bok. Margarynę pokroiłem na drobne kawałki, dosypałem cukier i zmiksowałem. Następnie dodawałem po jednym żółtku. Mąkę wymieszałem z proszkiem do pieczenia i przesiewając dodałem do powstałej masy. Mieszałem podlewając mlekiem.
Gruszki obrałem i wydrążyłem gniazda nasienne. Ciasto przełożyłem na blachę, powtykałem gruszki (gniazdami w dół) a następnie przykryłem je pianą z białek. Z masła, maki i cukru przygotowałem kruszonkę, rozcierając je w rękach aż powstały „grudki”.
Ciasto posypałem kruszonką , piekłem 45 minut w 180 stopniach. Użyłem foremki 23*27, ale następnym razem wezmę większą.