Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z połówkami gruszek, przykryte pierzynką z bezy i kruszonką.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457625
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1428
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2243
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 570
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457625
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1428
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2243
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 570
Składniki
Białka oddzieliłem od żółtek i ubiłem z nich pianę z dodatkiem szczypty soli. Następnie dodawałem powoli 4 łyżki cukru nadal ubijając. Gotową pianę odstawiłem na bok. Margarynę pokroiłem na drobne kawałki, dosypałem cukier i zmiksowałem. Następnie dodawałem po jednym żółtku. Mąkę wymieszałem z proszkiem do pieczenia i przesiewając dodałem do powstałej masy. Mieszałem podlewając mlekiem.
Gruszki obrałem i wydrążyłem gniazda nasienne. Ciasto przełożyłem na blachę, powtykałem gruszki (gniazdami w dół) a następnie przykryłem je pianą z białek. Z masła, maki i cukru przygotowałem kruszonkę, rozcierając je w rękach aż powstały „grudki”.
Ciasto posypałem kruszonką , piekłem 45 minut w 180 stopniach. Użyłem foremki 23*27, ale następnym razem wezmę większą.