Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z kawałkami jabłek i budyniem. Doskonały smakołyk do popołudniowej kawy.
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę, jajko oraz cukier puder. Wszystko razem zagniatamy. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około godzinę do lodówki.
Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy pod przykryciem do wystudzenia.
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki. Posypujemy cynamonem.
Tortownicę smarujemy masłem, następnie oprószamy odrobiną bułki tartej, tak aby pokryła równo spód i brzegi naszej formy.
Kruche ciasto wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy nim spód i brzegi formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto, na wierzch wylewamy gotowy, przestudzony budyń oraz pokrojone owoce. Całość pieczemy przez około 30 minut. Upieczone ciasto dekorujemy cynamonem.
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 73
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 51
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 75
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 83
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 73
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 51
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 75
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 83
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę, jajko oraz cukier puder. Wszystko razem zagniatamy. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około godzinę do lodówki.
Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy pod przykryciem do wystudzenia.
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki. Posypujemy cynamonem.
Tortownicę smarujemy masłem, następnie oprószamy odrobiną bułki tartej, tak aby pokryła równo spód i brzegi naszej formy.
Kruche ciasto wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy nim spód i brzegi formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto, na wierzch wylewamy gotowy, przestudzony budyń oraz pokrojone owoce. Całość pieczemy przez około 30 minut. Upieczone ciasto dekorujemy cynamonem.
Przepisy Desery
Desery
Pleśniak z rabarbarem
Desery
Pleśniak z truskawkami
Desery
Bałaganiarz marcepanowo-makowy z truskawkami
Desery
Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką
Pleśniak z rabarbarem
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą polecam
Odsłon: 49
Pleśniak z truskawkami
Pyszne domowe ciasto z truskawkami zapraszam po przepis
Odsłon: 159