Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z kawałkami jabłek i budyniem. Doskonały smakołyk do popołudniowej kawy.
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę, jajko oraz cukier puder. Wszystko razem zagniatamy. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około godzinę do lodówki.
Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy pod przykryciem do wystudzenia.
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki. Posypujemy cynamonem.
Tortownicę smarujemy masłem, następnie oprószamy odrobiną bułki tartej, tak aby pokryła równo spód i brzegi naszej formy.
Kruche ciasto wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy nim spód i brzegi formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto, na wierzch wylewamy gotowy, przestudzony budyń oraz pokrojone owoce. Całość pieczemy przez około 30 minut. Upieczone ciasto dekorujemy cynamonem.
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 188
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to...
Odsłon: 182
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 33
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 62
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 188
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to...
Odsłon: 182
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 33
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 62
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę, jajko oraz cukier puder. Wszystko razem zagniatamy. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około godzinę do lodówki.
Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy pod przykryciem do wystudzenia.
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki. Posypujemy cynamonem.
Tortownicę smarujemy masłem, następnie oprószamy odrobiną bułki tartej, tak aby pokryła równo spód i brzegi naszej formy.
Kruche ciasto wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy nim spód i brzegi formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto, na wierzch wylewamy gotowy, przestudzony budyń oraz pokrojone owoce. Całość pieczemy przez około 30 minut. Upieczone ciasto dekorujemy cynamonem.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Desery
Najprostsze ciasto bez pieczenia z truskawkami
Desery
Deser truskawkowy na chrupiącym spodzie
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 40
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Kto nie lubi gofrów? Smakują wyjątkowo z sezonowymi owocami, choć gofry z teg...
Odsłon: 43