Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybkie , proste w przygotowaniu ciasto z jabłkami , ciasto z dodatkiem oleju zawsze się udaje i wychodzi puszyste i bardzo smaczne. Polecam
tortownica o średnicy 24 cm, mikser, miska, silikonowa łopatka, nóż,
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki, lub cieńsze plastry. Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Jajka miksujemy z obydwoma cukrami na puszystą masę, następnie do puszystej masy cienkim strumykiem wlewamy olej łyżka po łyżce , gdy składniki się połączą przesiewamy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Całość miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą tortownicy o średnicy 24 cm. Na wierzch układamy przygotowane jabłka , wciskając je w ciasto. Pieczemy w 180 stopniach 40 minut , a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto odkładamy do wystygnięcia , a następnie oprószamy cukrem pudrem. Smacznego.
Ciasto gotowe do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu.
Ciasto gotowe do podania.