Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybkie , proste w przygotowaniu ciasto z jabłkami , ciasto z dodatkiem oleju zawsze się udaje i wychodzi puszyste i bardzo smaczne. Polecam
tortownica o średnicy 24 cm, mikser, miska, silikonowa łopatka, nóż,
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 450
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 93
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 109
Smaki lata w słoikach.
Odsłon: 179
Waniliowy serek homogenizowany możesz samolubnie zjeść na podwieczorek lub wy...
Odsłon: 2109
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 450
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 93
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 109
Smaki lata w słoikach.
Odsłon: 179
Waniliowy serek homogenizowany możesz samolubnie zjeść na podwieczorek lub wy...
Odsłon: 2109
Składniki
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki, lub cieńsze plastry. Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Jajka miksujemy z obydwoma cukrami na puszystą masę, następnie do puszystej masy cienkim strumykiem wlewamy olej łyżka po łyżce , gdy składniki się połączą przesiewamy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Całość miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą tortownicy o średnicy 24 cm. Na wierzch układamy przygotowane jabłka , wciskając je w ciasto. Pieczemy w 180 stopniach 40 minut , a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto odkładamy do wystygnięcia , a następnie oprószamy cukrem pudrem. Smacznego.
Ciasto gotowe do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu.
Ciasto gotowe do podania.