Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z jabłkami, które dosłodziłam stewią zamiast dużej ilości cukru.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17031
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2457
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4630
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1799
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17031
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2457
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4630
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1799
Składniki
Jabłka obrać, umyć, i pokroić w kostkę. Oprószyć lekko mąką i wymieszać., Liście stewii dokładnie umyć i osuszyć a potem posiekać i wrzucić do miski. Wbić do niej jajka, wsypać cukier i ubić. Potem wlać olej, mleko i jogurt i chwilę mieszać. Na koniec przesiać mąkę razem z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto. Następnie dodać jabłka i wymieszać. Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować margaryną i posypać mąką a potem wyłożyć ciasto i wyrównać lekko powierzchnię. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 40 minut a po upieczeniu przestudzić i posypać cukrem pudrem.