Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z jagodami

Ciasto z jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 227 Ocena: 3550

Dodano:

Odsłon: 731

Pyszne, domowe ciasto ucierane, lekko wilgotne, z wyczuwalną nutką cynamonu. Można upiec je z borówką, malinami lub truskawkami.

Składniki

  • 250 g czarnych jagód
  • 300 g mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 150 g cukru
  • 1 paczuszka cukru wanilinowego
  • 1/8 l oleju
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 3-4 łyżki mleka
  • szczypta soli
  • sok z połowy cytryny
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto z jagodami

Przygotowanie

  1. Jagody umyć, zostawić na durszlaku, do osuszenia. Olej dobrze utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, solą i sokiem z cytryny. Dodać jajka i utrzeć. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i cynamonem i razem z mlekiem dodawać stopniowo do masy jajecznej. Wszystko dobrze wymieszać.

  2. Foremkę do pieczenia( u mnie prostokatna ) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.Ciasto wyłożyć na formę i delikatnie wyrównać. Rozłożyć jagody. Ciasto piec 30-35 minut w nagrzanym piekarniku. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń