Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływającej się w ustach bitej śmietany, a do tego ulubione owoce. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i nie trzeba go piec.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2159
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 128
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 219
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2159
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 128
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 219
Składniki
Tortownicę, o średnicy około 20cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 200ml wody, zostawić do wystygnięcia. Jogurt zmiksować z galaretką i żelatyną na gładką masę. Masę jogurtową wyłożyć na tortownice. Odłożyć do zastygnięcia. Gdy masa jogurtowa stężeje, przygotować bitą śmietanę. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Dodawać śmietan fix i cukier puder, ciągle ubijając. Krem rozsmarować na wierzchu ciasta. Posypać ulubionymi owocami, gotowe ciasto przed podaniem schładzać w lodówce.