Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na herbatnikach, z pysznym kremem kajmakowo-budyniowym, owocami i galaretką.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 847
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2731
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 847
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2731
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3155
Składniki
Budyń ugotować wg przepis na opakowaniu, wystudzić. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę, dodać kajmak i pół łyżeczki kawy. Do tak przygotowanego kremu dodawać po łyżce wystudzonego budyniu, miksować.
Herbatniki ułożyć w blaszce, na spód i dookoła. Krem podzielić na 3 części. Układać naprzemiennie- herbatniki- krem- herbatniki -krem-herbatniki- krem-herbatniki.
Galaretkę przygotować wg przepisu, wystudzić, pilnować aby nie stężała. Na ciasto wyłożyć ulubione owoce, u mnie brzoskwinie z puszki i mandarynki. Gdzieniegdzie włożyć suszoną żurawinę. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.