Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na herbatnikach, z pysznym kremem kajmakowo-budyniowym, owocami i galaretką.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117740
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8230
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3062
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1923
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1448
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117740
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8230
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3062
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1923
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1448
Składniki
Budyń ugotować wg przepis na opakowaniu, wystudzić. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę, dodać kajmak i pół łyżeczki kawy. Do tak przygotowanego kremu dodawać po łyżce wystudzonego budyniu, miksować.
Herbatniki ułożyć w blaszce, na spód i dookoła. Krem podzielić na 3 części. Układać naprzemiennie- herbatniki- krem- herbatniki -krem-herbatniki- krem-herbatniki.
Galaretkę przygotować wg przepisu, wystudzić, pilnować aby nie stężała. Na ciasto wyłożyć ulubione owoce, u mnie brzoskwinie z puszki i mandarynki. Gdzieniegdzie włożyć suszoną żurawinę. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.