Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na herbatnikach, z pysznym kremem kajmakowo-budyniowym, owocami i galaretką.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 578
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11752
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13493
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 578
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11752
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13493
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Składniki
Budyń ugotować wg przepis na opakowaniu, wystudzić. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę, dodać kajmak i pół łyżeczki kawy. Do tak przygotowanego kremu dodawać po łyżce wystudzonego budyniu, miksować.
Herbatniki ułożyć w blaszce, na spód i dookoła. Krem podzielić na 3 części. Układać naprzemiennie- herbatniki- krem- herbatniki -krem-herbatniki- krem-herbatniki.
Galaretkę przygotować wg przepisu, wystudzić, pilnować aby nie stężała. Na ciasto wyłożyć ulubione owoce, u mnie brzoskwinie z puszki i mandarynki. Gdzieniegdzie włożyć suszoną żurawinę. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.