Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na herbatnikach, z pysznym kremem kajmakowo-budyniowym, owocami i galaretką.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 257
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 257
Składniki
Budyń ugotować wg przepis na opakowaniu, wystudzić. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę, dodać kajmak i pół łyżeczki kawy. Do tak przygotowanego kremu dodawać po łyżce wystudzonego budyniu, miksować.
Herbatniki ułożyć w blaszce, na spód i dookoła. Krem podzielić na 3 części. Układać naprzemiennie- herbatniki- krem- herbatniki -krem-herbatniki- krem-herbatniki.
Galaretkę przygotować wg przepisu, wystudzić, pilnować aby nie stężała. Na ciasto wyłożyć ulubione owoce, u mnie brzoskwinie z puszki i mandarynki. Gdzieniegdzie włożyć suszoną żurawinę. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.