Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste i wilgotne .Szybkie i proste.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Masło miksuję z cukrem ok. 5 minut. Dodaję jajka, mleko , jogurt naturalny. Mąkę mieszam z budyniem , kaszą, proszkiem do pieczenia . Ciągle miksując wsypuję suche składniki i mieszam ok. 2 minut.
Blachę wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekę w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut w tem. 180 stopni.
Po upieczeniu wyjmuję , smaruję kajmakiem i posypuję orzechami. Pozostawiam do ostygnięcia.